IZBORI 2016.

Prvi rezultati izbora u Hrvatskoj: 62 HDZ, 52 Narodna koalicija, Most 13...

Vijesti / Flash | 11. 09. 2016. u 20:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državno izborno povjerenstvo (DIP) održalo je u 22 sata izvanrednu press konferenciju s prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima.

U ovom trenutku obrađeno je 15 posto biračkog tijela u RH i inozemstvu. U ponoć će biti službena konferencija s 50-60 posto obrađenog biračkog tijela, a sutra oko 15 sati bi se trebali znati sto posto obrađenih mjesta i službene rezultate.

Objavljeni su prvi rezultati: 62 mandata pripadaju HDZ-u, a 52 Narodnoj koaliciji, Mostu ide 13 mandata, IDS ima četiri mandata u ovom trenutku, Živi zid 7 mandata, koalicija "Za premijera" ima dva mandata, HDSSB jedan, i Nezavisna lista Glasnović jedan mandat.

Potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa prema kojima stranka ima 57 mandata, jer su pokazale da je HDZ pojedinačno daleko najjača hrvatska stranka, te je izrazio uvjerenje da će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković biti novi premijer.   

 "Zadovoljni smo rezultatima. HDZ je na izbore izašao zajedno s partnerom HSLS-om i nakon široke koalicije koje smo imali na prošlim izborima osvojili smo velik broj mandata i pokazali da je HDZ daleko najjača stranka u Hrvatskoj", izjavio je Čuljak novinarima u izbornom stožeru u Središnjici HDZ-a.

Mostov Tomislav Panenić komentirao je izborne rezultate DIP-a.

"Imamo HDZ s kojim još nismo razgovarali, nismo razmatrali njihove kandidate. Što se tiče Narodne koalicije, definitivno da ljudi koji su opterećeni optužbama, poput Ivana Vrdoljaka, bivšeg ministra gospodarstva, sigurno ne može biti član vlade koju će formirati Most", poručio je Panenić, prenosi N1.

Prema prvim izlaznim anketama koaliciji "Za premijera" pripadaju 2 mandata. Bandićevu koaliciju uz njegovu stranku čine još 'samo' četiri i to Čačićevi Reformisti (Narodna stranka), Novi val - Stranka razvoja Ljube Jurčića, Blok umirovljenici zajedno Milivoja Špike i HSS Stjepan Radić kojeg vodi Jurica Šoić, prenosi N1.

Ljubo Jurčić komentirao je rezultate izlaznih anketa.

"Da smo očekivali više, jesmo. Da smo razočarani, baš i ne bismo trebali biti, budući da smo ponovili rezultat od prošlih izbora. Sačuvali smo isti rezultat otprije 10 mjeseci, zato ne smijemo biti nezadovoljni. Da smo se trudili više, naravno da jesmo. Stvar je utakmice da se dobije što bolji rezultat. Smatramo da je pobjeda i ostati u parlamentu, a nakon konačnih rezultata vidjet ćemo kakav je naš status i u odnosu na sve ostale aktere", rekao je Ljubo Jurčić.

Kopirati
Drag cursor here to close