Pet šlepera brašna

Prvi bh. i jedini europski konvoj pomoći kreće u srijedu za Siriju

Vijesti / Flash | 23. 01. 2017. u 16:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi bosanskohercegovački konvoj "BiH za Siriju'' s pet šlepera, odnosno 120 tona brašna, krenut će za Siriju 25. siječnja - potvrdio je Feni direktor Udruženja Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS Hamzalija Okanović.

Ovo udruženje poslalo je prvi put pomoć u okviru konvoja "Otvorite put Alepu'' u prosincu protekle godine, međutim, konvoj koji će krenuti u srijedu je prvi isključivo bh. konvoj pomoći za narod Sirije.

Po riječima Okanovića, humanitarna akcija je nastavljena zahvaljujući velikom odzivu i solidarnosti građana BiH, nakon što je prvi šleper pomoći uspješno stigao u Siriju u prosincu, a koji je bio ujedno i jedini europski šleper pomoći.

Brašno su uglavnom prikupili građani, a najvećim dijelom aktivnostima medžlisa islamske zajednice Zvornik, Gračanica, Tuzla i Živinice, zatim inicijativom načelnika i građana općine Kalesija.

Okanović dodaje da će konvoj pratiti i nekoliko uposlenika MFS-EMMAUS-a i predstavnici zajednica koje su prikupile najviše pomoći, a putovat će do turske regije Hatay, koja se nalazi kod granice sa Sirijom.

''U tijeku su pripreme i utovar brašna za konvoj "BiH za Siriju'', koji će krenuti u srijedu i putovati do tursko-sirijske granice, odakle će pomoć biti distribuirana narodu Sirije'', ističe Okanović, dodavši da će akcija prikupljanja pomoći za Siriju biti nastavljena.

Prve količine brašna koje su poslane u konvoju "Otvorite put Alepu'' dostavljene su u pekaru koju na području Sirije posjeduje turska organizacija Insani Yardim Vakfi (IHH), odakle se šalje hrana ljudima u Siriju, izbjeglicama u kolektivnim smještajima, te u kampovima u Turskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close