Kontrola

Provjerava se 107 diploma

Iako se radi o provjeri više od 170 diploma, Federalna uprava za inspekcijske poslove se nada da će zahvaljujući dobrom odzivu obrazovnih institucija, ovaj zadatak realizirati u planiranom roku
Vijesti / Flash | 25. 04. 2019. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalna uprava za inspekcijske poslove je blagovremeno započela postupak provjera diploma za sve uposlenike ovog kontrolnog organa te je poslala upite na adrese više od 50 raznih obrazovnih ustanova i institucija u  Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, saopćila je ta uprava. 

''Ovim putem želimo pohvaliti izuzetno profesionalan i korektan odziv obrazovnih institucija širom Bosne i Hercegovine, koje su svojim  brzim odgovorima pokazale spremnost na suradnju, u cilju provjere i eventualnog  identificiranja nevažećih diploma'', citat je iz priopćenja.  

Iako se radi o provjeri više od 170 diploma, Federalna uprava za inspekcijske poslove se nada da će zahvaljujući dobrom odzivu obrazovnih institucija, ovaj zadatak realizirati u planiranom roku, navedeno je također. 

Federalna uprava za inspekcijske poslove, u ovom priopćenju podsjeća da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 169. sjednici održanoj 17.1.2019. godine donijela zaključak broj:165/2019, kojim je zadužila sve institucije, tijela, organe uprave i upravne organizacije, javna poduzeća i ustanove te gospodarska društva u Federaciji Bosne i Hercegovine da od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, u skladu s podacima iz personalnih dosijea, zatraže provjeru vjerodostojnosti diploma.

Kopirati
Drag cursor here to close