Uštede

Protiv bijelog kruha samo Vjekoslav Bevanda

Vijesti / Flash | 10. 02. 2015. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je većinom glasova podržala Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kojim je predviđeno ukidanje naknade izabranim dužnosnicima po isteku mandata u trajanju jedne godine, tzv. "bijelog kruha".

Protiv prijedloga glasovao je jedino predsjedavajući Povjernenstva Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) koji je predložio odgodu izjašnjavanja kako bi od novog saziva Vijeća ministara bilo zatraženo da u roku 60 dana od formiranja predloži novu politiku plaća i naknada u institucijama BiH za razdoblje od 2015. do 2018., kao i sveobuhvatan Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, što nije dobilo podršku ostalih članova Povjerenstva.

Bevanda je precizirao da je po osnovu "bijelog kruha" u 2014. isplaćeno 176.000 KM, a u 2013. 132.000 KM te da su pravni stručnjaci upozorili Vijeće ministara BiH da bi u slučaju tužbi osoba izvedenih iz tog prava te osobe dobile spor i odštetu.

Članica Povjerenstva Aleksandra Pandurević (SDS) istaknula je kako bi usvajanjem predloženih izmjena "bijeli kruh" bio ukinut izabranim dužnosnicima koji stupe na dužnost tek nakon 2018., jer onima koji su stekli to pravo ono ne može biti ukinuto.

O ovom Prijedlogu Zakona Zastupnički dom PSBiH će raspravljati sutra (u srijedu) na sjednici tog doma.

Kopirati
Drag cursor here to close