Oprosta i zaborava, državo - nema

Protest "Pravda za Davida i Dženana" u Beču

Davor Dragičević kazao je kako ide do kraja jer kako kaže ubili su ga 18.ožujka 2018. - ne mogu ponovo: "Kumio, molio, tražio, ponižavao se, patolog bio, inspektor bio. Kome? Čemu? Oprosta i zaborava državo, nema."
Vijesti / Flash | 12. 05. 2019. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prosvjedu "Pravda za Davida i Dženana" u Beču, okupljenima su se obratili majka i otac stradalog Davida Dragičevića kao i otac i sestra stradalog Dženana Memića. Iskazali su zahvalnost svim okupljenima što kako kažu, podržavaju borbu obitelji Dragičević i Memić.

Davidova majka, Suzana Radanović zapitala se gdje su majke BiH: "Na današnji dan, dan majki, gdje ste majke BiH? Majka je ta koja daje život, ja sam njemu dala život, Teodori sam dala život - Tko ima pravo da ga uzme? Tko ima pravo majci da oduzme dijete na bilo koji način? Majke BiH, gdje ste? Šaka žena. Ostale sjede u kući, čekaju da im se dogodi što i meni."

"Stidi se Bosno, stidi se Hercegovino što dozvoljavaš da se pravda traži u Europi, u Beču, što ubojstvo Davida Dragičevića u MUP-u još uvijek stoji kao nesretan slučaj. Život se nastavio ali za ubice, za Dodika, za Lukača, za mene nije, meni je stao, Davoru je stao. Pravde nema, niti će je biti.", dodala je Suzana, prenosi N1.

Davor Dragičević kazao je kako ide do kraja jer kako kaže ubili su ga 18.ožujka 2018. - ne mogu ponovo: "Kumio, molio, tražio, ponižavao se, patolog bio, inspektor bio. Kome? Čemu? Oprosta i zaborava državo, nema."

Muriz Memić pozvao je građane Sarajeva da dođu na prosvjed za Davida i Dženana koji će biti održani u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. "Tri godine i četiri mjeseca traje moja borba da dokažemo. Sve što smo iznosili rekli su da su to neistine ali Sud je pokazao da smo bili u pravu, optužnica za prometnu nesreću je pala. Tri godine i četiri mjeseca trpili smo ja i moja obitelj, od 24. travnja ja ne spavam uopće", kazao je Muriz Memić.

Arijana, sestra stradalog Dženana Memića kazala je kako je Teodora (Davidova sestra) njena sestra, te da su oni svi obitelji i takvi će se boriti za pravdu. "Svaki put kada dođem ovdje, prisjetim se dana kada mi je Dženan sav radostan došao i pitao me kada ćemo ići u Beč a na taj dan je on umro. Iako mnogi od vas ih nisu osobno poznavali, sigurna sam da ste ih uspjeli upoznati kroz naše uspomene", kazala je Arijana Memić.

Okupljeni su uzvikivali "Pravda za Davida i Dženana", "Lepiru, ubico", "Idemo do kraja", a skupu se obratio i Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić i Dragičević kao i Davidova sestra Teodora.

Kopirati
Drag cursor here to close