Deblokada Uborka

Prosvjednici poručili: Opet ćemo blokirati

Prosvjednici poručuju kako ne namjeravaju odustati te da ne žele ''dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNŽ-a Slađan Bevande i niti bilo koga.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2019. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije poduzeli su sve mjere i radnje u svojoj nadležnosti i deblokirali ulaz na deponiju Uborak'', potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Prosvjednici poručuju kako ne namjeravaju odustati te da ne žele ''dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNŽ-a Slađan Bevande i niti bilo koga''.

''Mi ostajemo ovdje. Čim se oni raziđu mi ćemo opet blokirati i tako u nedogle. Tako ćemo raditi sve dok se ne zatvor deponija Uborak'', kazao je za Bljesak.info Omer Hujdur jedan od predstavnika inicijative ''Jer nas se tiče''.

Foto: Bljesak.info / Akcija policije pred deponijom Uborak

Podsjetimo, specijalne snage policije uklonile su s puta ispred mostarske Deponije prosvjednike koji nekoliko dana blokiraju odvoz smeća jer je deponiji istekla uporabna dozvola.

Foto: Bljesak.info / Mještani pružali pasivni otpor i vezali se lancima

Policajci su u ponedjeljak rano ujutro silom odvukli prosvjednike ispred kapije J.P. Deponija prilikom čega su neki od prosvjednika zatražili i liječničku pomoć. Kamioni sa smećem stigli su pred deponiju, a policajci su napravili kordon između kamiona i prosvjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close