Blokada deponije se nastavlja

Prosvjednici: Policija nas može zatvoriti, ali mi ćemo se vratiti!

Propali su razgovori, Deponija d.o.o i dalje ostaje u blokadi, a građani se ne plaše ni zatvora, jer kako kažu, ovo je njihova borba za život
Vijesti / Flash | 17. 06. 2019. u 17:43 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo spremni ići u zatvor, jer ovo je ovdje osnovna borba za život! Nitko nas ne shvaća ozbiljno, ovo je otrov'', rekao je jedan od prosvjednika Fuad Hujdur koji, kako kaže, ima kuću deset metara od Deponije.

''Ostajem ovdje dok ne umrem, ozbiljno, ovdje sam dok ne umrem. Ne može nama policija ništa, mogu nas odvesti, ali mi ćemo se opet vratiti'', rekao je Hujdur, dodajući kako građani neće promijeniti odgovor dok se J.P. Deponija d.o.o. ne zatvori.

Foto: Bljesak.info / Blokada deponije do daljnjeg

''Ovo je naša osnovna borba za život i prava svakog čovjeka da imamo zdrav život. Moramo se do kraja izboriti da se ovo zatvori. Imamo sto i jedan dokaz da je ovdje blato puno otrova, ljudi umiru od rakova, nešto se događa, a nitko računa nije vodio o tome. Mi ne možemo nikako drugačije, nego do kraja'', kaže Hujdur, te objašnjava da građani nisu pristali na inicijativu koja je stigla iz Grada Mostara, o traženju pomoći viših razina vlasti, prvenstveno Vlade FBiH, da se pronađe druga lokacija za deponiranje krupnog otpada i izgradnja nove regionalne deponije na području Grada Mostara.

''Mi smo dali nekoliko zahtjeva i svi su odobreni osim jednog, a to je da se ovo zatvori za 12 mjeseci. Oni hoće da zatvore deponiju, ali bez određenog roka, a to ništa ne mijenja. Oni će opet da se igraju s nama deset godina, a igraju se već deset godina'', zaključio je.

 
Podsjetimo, ranije na sastanku s predstavnicima građana koji blokiraju odvoz smeća na deponiju pokušala se dogovoriti deblokada, a kako je najavljeno u protivnom će djelovati policija.

''Blokada je nezakonita jer nije prijavljena'', rečeno je od nadležnih danas tijekom sastanka.

Naš fotoreporter i dalje javlja kako se građani i dalje skupljaju ispred JP Deponija d.o.o., te pozivaju sve da im se priključe u blokadi u ranim jutarnjim satima.

Kako doznaju iz svojih izvora, kamioni po gradu kupe smece već i ujutro će početi dovoziti na Deponiju.

Ukoliko dođe policija, građani tvrde da neće pružati nikakav otpor, niti se suprotstavljati policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close