Jer me se tiče

Prosvjedna šetnja od deponije do Osnovne škole u Vrapčićima

I današnja šetnja, prema riječima predsjednika Udruženja ''Jer me se tiče'' Omera Hujdura, bila je tek opomena i pokušaj pravljenja pritiska
Vijesti / Flash | 08. 02. 2020. u 17:09 Anadolija Agencija
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa parolom “Deponija Uborak je 1989. proglašena ekološkom bombom, zapitajte se kakvo je stanje danas“, nekoliko stotina građana Mostara i aktivista danas je šetnjom od deponije do Osnovne škole u Vrapčićima po ko zna koji put, skrenulo pažnju na svoj životni problem.

I današnja šetnja, prema riječima predsjednika Udruženja ''Jer me se tiče'' Omera Hujdura, bila je tek opomena i pokušaj pravljenja pritiska, kako bi se što prije došlo do konkretne lokacije za novu deponiju.

''Želimo da se što prije suzi izbor potencijalnih lokacija, da ostanemo na jednoj ili dvije, te da se na koncu ide u akciju daljeg pripremanja iste. Smatramo da je ovo način na koji možemo uspjeti. Trebamo biti uporni, sigurno se na kraju nešto mora desiti'', izjavio je Hujdur.

Nedavno je u Gradskoj vijećnici Mostara održan sastanak na kojem je raspravljano o potencijalnim lokacijama. O kojim se konkretno mjestima radi, niko pouzdano ne zna. Sastanak je bio i razlog zbog kojeg aktivisti i građani tokom posljednjih sedam dana nikome nisu pisali.

''U narednoj sedmici ćemo već uputiti dopise i pitati nadležne da li je išta urađeno. Ukoliko odgovora ne bude, izbora nema – idemo u novu blokadu'', dodao je Hujdur.

Podsjetimo, još uvijek se na deponiju Uborak odlaže smeće, i to uz pomoć MUP-a HNŽ-a, bez obzira što JP Deponija nema nijedan dokument za rad.

 

Kopirati
Drag cursor here to close