Nema više maksuzije

Prosvjed u Hutovu zbog poplavljnog Popova polja

Vijesti / Flash | 28. 01. 2013. u 11:00 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici MZ Hutovo organizirali su jučer mirni prosvjed kod jezera Vrutak, zbog poplavljenog Popova polja. Polje pod vodom , problem koji je zadnjih nekoliko godina postao velika noćna mora za ljude ovoga kraja.

Nekolike stotine hektara obradivog zemljišta na kome su nasadi voća i povrća, plantaže jabuka, bresaka i vinove loze, zemlja visoke kvalitete, klima odlična, a sada se može vidjeti samo voda, zapravo jezero, koje se naglo povećalo.

Nitko nije odgovoran, štete su milijunske, a ljudi ogorčeni.

Iz toga razloga stanovnici Hutova i okolnih mjesta organizirali su mirni prosvjed, kako bi ukazali na ovaj ne tako mali problem. Odgovorne institucije baš i nemaju sluha kako bi našle neko povoljno rješenje.

Elektroprivreda Republike Srpske, nekontrolirano ispušta vodu iz akumulacija u slijevu rijeke Trebišnjice, a Elektroprivreda HZ HB zbog velikog dotoka vode ne uspijeva sve pretvoriti u električnu energiju, uslijed čega najveću štetu imaju poljoprivrednici.

Skupu su nazočili načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović.

''Mirni prosvjed je tek početak, a ići će se i na blokade prometnica, ako to bude potrebno ili ako odgovorne institucije nastave ignorirati naše zahtjeve'', poručili su ovi ogorčeni poljoprivrednici.

Kopirati
Drag cursor here to close