Neizdrživa situacija

Prosvjed protiv smještanja migranata u okolici Bihaća

Na prosvjedu se okupilo više stotina Hrvata koji su ostali cijelo vrijeme rata u podplješivičkim naseljima, strahujući od smještaja migranata uz njihova naselja što je odluka koju je nedavno donijelo Općinsko vijeće Bihaća.
Vijesti / Flash | 26. 05. 2019. u 21:42 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici većinski hrvatskih bosanskohercegovačkih sela Zavalja, Žegara i Vedrog Polja, koja se nalaze uz granicu s Hrvatskom u bihaćkoj općini, prosvjedovali su te su započeli potpisivanje peticije protiv smještanja migranata nedaleko njihovih sela u mjestu Vučjaku.

Kako su u nedjelju izvijestili mediji u Mostaru, na prosvjedu se okupilo više stotina Hrvata koji su ostali cijelo vrijeme rata u podplješivičkim naseljima, strahujući od smještaja migranata uz njihova naselja što je odluka koju je nedavno donijelo Općinsko vijeće Bihaća.

Oni traže da se taj migrantski centar na gradi na lokaciji Vučjaka koji se nalazi uz naselja Zavalje, Žegar i Vedro Polje. Pri tome su upozorili, navode mediji, kako su migranti nedavno provalili i u župni stan, te uništavaju imovinu ovih ljudi, dok policija ne poduzima nikakve mjere, javlja Hina.

Prosvjedu mještana odazvao se i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić koji je izrazio nezadovoljstvo radom državnih institucija koje su migrantsku krizu prepustile vlastima Unsko-sanske županije i grada Bihaća.

"Ovo je problem koji je trebala rješavati država Bosna i Hercegovina. Ovo je problem koji je trebalo riješiti ministarstvo sigurnosti“, rekao je Fazlić. Dodao je kako Bihać pokušava pronaći rješenje za povećavanje broja migranata, te da neće premještati migrante na periferiju u naselje Vučjak ukoliko se stanje na pogorša u nekoliko improviziranih centara koji se nalaze u samom Bihaću.

''Dok god ne eskalira problem u gradu, mi nećemo ništa ovdje poduzimati“, dodao je gradonačelnik Bihaća.

Kopirati
Drag cursor here to close