Nisu zadovoljni

Prosvjed policajaca i vojnika u Beogradu

Vijesti / Flash | 11. 02. 2017. u 13:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beogradu su u subotu ispred zgrade Vlade održana dva prosvjeda: prosvjed vojnog i policijskog sindikata i prosvjed Saveza boračkih organizacija Srbije.

Vojni i policijski sindikati Srbije prosvjedovali su zbog lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga sigurnosti, dok je preko puta Savez boračkih organizacija Srbije održao skup "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju sigurnosti Srbije".

Predsjednik policijskog sindikata Veljko Mijailović izjavio je kako je to četvrto prosvjedno okupljanje sindikata policije, kojim su želi ukazati na izostanak socijalnog dijalog i nespremnost srbijanske Vlade da s policijom i vojskom razgovara o elementarnim stvarima koje se tiču sigurnosti, javio je Tanjug.

Predsjednik vojnog sindikata Novica Antić kazao je kako pripadnici snaga sigurnosti imaju obvezu štititi Ustav i poredak, a time i zakone.

"Ali, zakoni vrijede samo za nas, a ne i za ljude s vlasti. Zbog toga imamo veliki odljev kadrova u vojsci i to se mora zaustaviti ako želimo garantirati sigurnost građana", dodao je Antić.

S druge strane, Savez boračkih organizacija Srbije poručio je da se "država brani, a ne ucjenjuje".

"Iz okruženja stižu čudne poruke, bude se fašizam i ustaštvo, kupuje naoružanje, a u našoj južnoj pokrajini zvecka oružjem", izjavio je predsjednik Saveza boračkih organizacija Srbije Dejan Marjanović.

Kopirati
Drag cursor here to close