Ničiji ipak nečiji

Proradili semafori u Dubrovačkoj

Vijesti / Flash | 03. 12. 2020. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je na portalu Bljesak.info objavljeno kako su semafori u Dubrovačkoj ulici u Mostaru ''ničiji'', progovorili su gluhi telefoni u Gradu pa su semafori upaljeni.

Naime, tjednima semafori nisu radili, a raskrižje je prilično opasno zbog prebrze vožnje i nepoštivanja prvenstveno pravila o prestrojavanju.

Iz Grada kažu kako se pronalazi rješenje. Valjda će ga i pronaći, zbog sigurnosti svih nas.

Podsjetimo, Dražen Vrljić, stručni savjetnik u Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara, na pitanje zašto semafori ne rade, rekao je jučer za Bljesak kako je služba za Komunalne poslove u Odjelu za gospodarstvo i inspekcijske poslove, zadužena za održavanje ovog semafora, kao i sve ostale signalizacije po gradu, te da ovaj odjel ne zna zbog čega semafori ne rade.
 
Šef službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara Stjepan Šaravanja rekao je za Bljesak pak da semafori nikad nisu 'predani' u službu za održavanje, te da zbog toga nikada nisu stupili na održavanje. ''Zašto semafori nisu održavani, jer nisu predani u službu, to je jednostavno. Potrudimo se oko svih semafora zašto ne bi i oko toga. Dakle, tehnički nije predano. Očekivali smo to, ali to se nije dešavalo, koji su razlozi ne znam. U ovoj izvanrednoj situaciji dat ćemo privremeni nalog da se osposobe semafori do tehničkog prijema. Uradit ćemo nekakvu premosnicu dok tehnički ne budu primljeni, jer ne smiju ljudi da trpe'', kazao nam je danas Šaravanja.

Sa sadašnjim postojećim rješenjem i postavljenim semaforima, jedina je mogućnost, po mišljenju Vrljića da se napravi neka korekcija faza i prolaska vozila.

 

Kopirati
Drag cursor here to close