Cerova

Pronađene naočale Draže Mihailovića?

Nedavno su se u pećinu Cerova na Zlatiboru speleolozi spustili na dno jame, među kostima pronašli su jedan prepoznatljiv predmet – staklo i dio okvira za naočale, koje liče na one koje je uoči strijeljanja 1946. godine nosio Draža Mihailović
Vijesti / Flash | 08. 11. 2017. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pećini na Zlatiboru, među skeletima, otkriven predmet koji bi mogao riješiti misteriju ubojstva Draže Mihailovića, pišu Večernje novosti.

Nedavno su se u pećinu Cerova na Zlatiboru speleolozi spustili na dno jame, među kostima pronašli su jedan prepoznatljiv predmet – staklo i dio okvira za naočale, koje liče na one koje je uoči strijeljanja 1946. godine nosio Draža Mihailović.

"Pored dijela naočala, koje smo pronašli u jami Cerova, a koje izgledaju baš kao one koje je imao Draža Mihailović, postoje i svjedočenja da su se Slobodan Penezić Krcun, vođa akcije hvatanja generala Draže, kao i Miloš Minić, tužitelj u sudskom procesu protiv Mihailovića, u poratnim godinama na Zlatiboru, osobno raspitivali o jami", rekao je za Novosti Milan Stamatović, predsjednik Općine Čajetina.

Kaže kako su komunisti godinama vješto podmetali tragove o lažnim grobu vođe Ravnogorskog pokreta, a isto tako su revnosno odvraćali istraživače i od jame Cerova.

''Tako je ona bila tajna sve do sada'', objašnjava Stamatović i dodaje da sve to baca novo svjetlo na dosadašnje verzije o mjestu ubojstva Mihailovića te se sada može pretpostaviti da je on ustvari strijeljan kod te jame i bačen u nju.

Kopirati
Drag cursor here to close