Šverc

Pronađen kokain u bananama

"Službenici su osigurali pakete i odvojili ih od preostalog sadržaja (banana) u sanducima“, rekao je Harald Nowack.
Vijesti / Flash | 06. 04. 2019. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sanducima s bananama u supermarketima Aldi u gradu Rostock u sjevernoj Njemačkoj i u logističkom centru Aldi u Jarmenu pronađeno je na stotine kilograma kokaina, piše CNN.

Vjeruje se da je droga uvezena iz Latinske Amerike, rekao je Nowack, glasnogovornik Ureda javnog tužitelja u Rostocku.

"Službenici su osigurali pakete i odvojili ih od preostalog sadržaja (banana) u sanducima“, rekao je Harald Nowack.

Dok se ukupna količina droge još uvijek utvrđuje Nowack je za njemačku novinsku organizaciju NDR izjavio kako je pronalazak droge zaista velika stvar za državu Mecklenburg-Vorpommern na sjeveroistoku Njemačke. 

"Još uvijek ne znamo točnu količinu droge koju smo zaplijenili, jer je zbog velike količine nismo još uvijek uspjeli procijeniti", kazao je.

Međutim policija je potvrdila da se radi od trocifrenoj brojki kilograma, te da je vrijednost droge procijenjena na 25 milijuna eura.

Iz Aldi Norda, lanca supermarketa u sjevernoj Njemačkoj, potvrdili su za CNN-u da se dogodio ovaj incident, ali su odbili pružiti dodatne informacije kako se ne bi poremetio tijek istrage.

Ova ogromna pošiljka nije prvo otkriće ovakvih razmjera švercanja kokaina na sjeveru Njemačke. Policija je 1992. i 2005. godine na teretnim brodovima u luci Rostock pronašla pakovanja od stotinu kilograma. U skladištu u Valluhnu 2018. otkriveno je 109 kilograma kokaina skriveno među pošiljkama ananasa, a u Hamburgu iste je godine otkriveno više od jedne tone te droge.

Kopirati
Drag cursor here to close