Mostar

Promovirani novi inspektori SIPA-e i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

Obuku je završilo 25 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA i pet kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2017. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova - AEPTM u Mostaru u srijdu je održana prigodna svečanost tijekom koje je u čin mlađeg inspektora promovirano 25 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA i 5 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Foto: Bljesak.info / Čestitke na završenoj obuci

Program temeljne policijske obuke kadeta SIPA-e, koji su se školovali za čin mlađi inspektor, trajao je četiri mjeseca, a nastava je bila podijeljena u dvije faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama i situacijska nastava. Kadeti  DKPT, u Agenciji su proveli 17 tjedana, a kod njih je nastava bila podijeljena u tri faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, stručno-operativna obuka i situacijska nastava i polaganje završnog ispita.

Nastavni planovi i programi uključivali su obradu 17 nastavnih predmeta. Nazočnima su se obratili Branko Vukoja, ravnatelj AEPTM, Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, Perica Stanić direktor SIPA-e i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

Foto: Bljesak.info / Brojni gosti i polaznici obuke

Na prigodnoj svečanosti uručena su i priznanja najboljima. Kadet generacije među kandidatima SIPA-e je Vehbija Aljić, a među kadetima DKPT Fahir Ahmetović.

Na današnjoj svečanosti uručeni su i certifikati polaznicima specijalističke obuke iz oblasti SCUBA ronjenja. U suradnji Sportsko-ekološke udruge Hercegovina i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, u ovoj kalendarskoj godini održane su dvije obuke iz ove oblasti.

Prva obuka je ''ronilac otvorenih voda'' koju su pohađala i uspješno završila četiri pripadnika Postrojbe za specijalnu potporu SIPA-e i dva instruktora AEPTM-a. Druga obuka koja je provedena u suradnji sa SEUH-om, predvođenim dr. Davorinom Kozomarom, bila je obuka za pripadnike ronilačkog tima AEPTM-a.

Četiri instruktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova uspješno su završila specijalističku obuku iz oblasti dubinskog ronjenja. 

Foto: Bljesak.info / Certifikat za završenu specijalističku obuku iz oblasti dubinskog ronjenja
Kopirati
Drag cursor here to close