Rješavali zaostatke

Prolazna ocjena za Vladu HNŽ

Vlada je najveći dio svojih obveza izvršila uspješno i nastavila svoj kontinuitet, prije svega na financijskoj stabilizaciji županije rješavanjem silnih problema koje je naslijedila'', istaknuo je Špago.
Vijesti / Flash | 30. 10. 2019. u 15:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) danas je razmatala i izvješće o radu županijske vlade u 2018. godinu, a po riječima predsjedavajućega Skupštine Šerifa Špage , Vlada HNŽ-a može dobiti prolaznu ocjenu.

''S obzirom da je to bio period opterećen izbornom kampanjom, Vlada je najveći dio svojih obveza izvršila uspješno i nastavila svoj kontinuitet, prije svega na financijskoj stabilizaciji županije rješavanjem silnih problema koje je naslijedila'',  istaknuo je Špago.

Dodao je kako se nada da će na dnevni red uskoro doći i razgovori o formiranju nove vlade kako bi se konačno mogla završiti priča o konstituiranju vlasti u HNŽ-u.

''Predstavnici političkih stranaka u proteklom su razdoblju rješavali neke zaostatke, odnosno pitanja koja nisu bila riješena i dogovorena. Najvažnije je da je to krenulo, odnosno da su mnoga pitanja otkočena i nadam se kako ćemo na tom tragu u idućem razdoblju otpočeti i razgovore oko formiranja izvršne vlasti, odnosno Vlade HNŽ-a '', kazao je Špago.

I aktualni predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, koji bi trebao obnašati tu dužnost i u novom mandatu, kazao je kako se nada da će ta priča što prije biti okončana.

''Čim to stranke usuglase, odnosno kad se usuglasi konačna parlamentarna većina, ja ću kao mandatar formalno predložiti sastav nove vlade. Drago mi je da je cijeli taj proces otkočen i da je rukovodstvo skupštine konstituirano'',  kazao je novinarima Herceg.

Istaknuo je kako je 2018. godina bila dosta zahtjevna, ali se po svojim rezultatima može se mjeriti s bilo kojom drugom godinom prije toga.

''Gledano u cjelini, mislim da možemo biti više nego zadovoljni prošlom godinom. Ostvarili smo zapažene rezultate, najveći dio planiranog je ostvaren, u nekim segmentima smo čak i iznad plana, ali moram biti iskren da smo u određenim segmentima mogli malo i bolje, a prije svega u zakonodavnom dijelu'', pohvalio se Herceg.

Dodao je kako se u Vladi trenutno radi na nacrtu županijskog proračuna za sljedeću godinu:

''On će u prvom dijelu biti negdje na razini ove godine, obići ćemo sve općine i razgovarati s načelnicima i gradonačelnicima i vidjeti koje su njihove potrebe i siguran sam da će do prijedloga proračun porasti i biti malo veći nego što je sada''.

Kopirati
Drag cursor here to close