Novi put

Projekt ''Prevencija trgovanja ljudima na području Hercegovine''

Vijesti / Flash | 08. 08. 2012. u 09:29 M.M.
Kopirati

Prema posljednjem izvještaju State Departmenta, Bosna i Hercegovina je izvor, odredište i tranzitna zemlja za muškarce, žene i djecu koji su izloženi trgovini ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja.

BiH je iz grupe 1 prešla u grupu 2, zbog, između ostalog, neprovođenja preventivnih aktivnosti na sprečavanju i borbi protiv trgovine ljudima.

Od početka 2012. godine otkrivena su dva slučaja trgovanja ljudima u svrhu seksualne eksploatacije, a žrtve su bile maloljetne državljanke BiH.

U okviru projekta ''Prevencija trgovanja ljudima na području Hercegovine'' Udruženje ''Novi put“ početkom kolovoza planira aktivnosti vezano za provođenje promotivne kampanje pod nazivom ''Ja sam protiv trgovanja ljudima''.

Kampanja ima za cilj prevenciju i borbu protiv trgovanja ljudima, i podizanje svijesti javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

''Novi put'' će dijeliti promotivni materijali sa jasnom porukom o borbi protiv trgovine ljudima. Projekt ''Prevencija trgovanja ljudima na području Hercegovine'' je financijski podržan od strane Njemačkog veleposlanstva u BiH.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.