Tuzla

Profesor uhićen zbog uzimanja mita od polaznika škole

On je osumnjičen za uzimanje novca od vanrednih polaznika te škole kako bi im omogućio da steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara a da ne polažu odgovarajuće ispite.
Vijesti / Flash | 15. 01. 2019. u 12:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Profesor Z.S. (62) iz Tuzle lišen je slobode danas u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi u tom gradu. 

On je osumnjičen za uzimanje novca od vanrednih polaznika te škole kako bi im omogućio da steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara a da ne polažu odgovarajuće ispite. Preciznije, osumnjičen je da je kao profesor i član komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi, tražio i uzeo određene iznose novca od deset izvanrednih polaznika u razdoblju od lipnja 2017. do lipnja 2018. godine te tražio novac od još četiri polaznika koji su to odbili. 

Istraga u ovom predmetu se nastavlja i u cilju utvrđivanja eventualne umiješanosti drugih osoba u ove i druge slične nezakonitosti. 

Profesora su uhitili pripadnici Federalne uprave policije po nalogu Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, priopćilo je to tužiteljstvo.  

Uhićenju je prethodila višemjesečna istraga Tužiteljstva i Federalne uprave policije u suradnji s drugim agencijama za provođenje zakona. 

Pripadnici Federalne uprave policije će obaviti kriminalističku obradu te će osumnjičenog predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage, osumnjičeni će biti ispitan i najvjerojatnije će uslijediti prijedlog za određivanje pritvora.

Kopirati
Drag cursor here to close