Povratnici

Prođe život u čekanju obnove

Boris Lukajić, voditelj službe za obnovu i razvoj Općine Glamoč, kaže kako je projekt započet 2012. ali da je sporo tekao sam odabir korisnika.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  

Kuća Milice Ivić u Glamoču gradi se sredstvima iz Regionalnog stambenog programa, koji se počeo realizirati davne 2011. godine. No, iako je od tada prošlo dosta godina, kuća je dobila samo gole zidove. Ni radovi na krovu još nisu u potpunosti završeni.

''Onda smo imali samo sina, a sada imamo sina koji ima 12 godina i kćerkicu koja je napunila 4 godine'', kaže Milica za BHRT.

Čekajući da konačno dobije vlastiti krov nad glavom, Milica ne skriva mogućnost da bi se njezina obitelj mogla i dodatno povećati. No, nažalost, u istoj situaciji kao Milica nalazi se još pedesetak izbjeglih i raseljenih obitelji u Glamoču, koji su, zahvaljujući Regionalnom stambenom programu trebali davno imati riješeno stambeno pitanje.

Video: Glamoč: Manjak radnika koči obnovu

Boris Lukajić, voditelj službe za obnovu i razvoj Općine Glamoč, kaže kako je projekt započet 2012. ali da je sporo tekao sam odabir korisnika.

''Općina Glamoč je imala i tu nesreću da je ponavljan tender. Objavljivan je 2016., pa je ponavljan . Pa je opet obnavljan. Prošle godine izabran izvođač'', rekao je.

Ali, i nakon što je izvođač radova uveden u posao krajem rujna prošle godine, obnova se ne odvija planiranom dinamikom.

Boris Lukajić, voditelj službe za obnovu i razvoj Općine Glamoč, kaže kako smatra da se približava i kraj ugovornog roka.

''Međutim, koliko sam ja upoznat u razgovoru s izvođačima, problem je nedostatak radne snage'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close