Novinarstvo danas

Pritisci na novinarku koja je zaslužna za otkrivanje afere "Respiratori"

''Ohrabruju riječi kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere „Respiratori“, te poručuju da ih neće omesti u daljnjem istraživanju ove i drugih afera", navode iz Društva novinara BiH.
Vijesti / Flash | 04. 06. 2020. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritisci na novinare koji su zaslužni za otkrivanje niza afera u vrijeme izvanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa se nastavljaju. Društvo novinara BiH priopćilo je da je ponovno na udaru novinarka portala Fokus.ba Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere „Respiratori“.

Naime, kako navode iz Društva novinara BiH, na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se za kolegicu Degirmendžić kaže da najgore neistine dolaze iz njenog pera, a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već ''naručeno novinarstvo'' u vezi s jednom političkom strankom.

"U izvrnutom sustavu vrijednosti kojem svakodnevno svjedočimo, došlo se do toga da je upiranje prstom u nezakonite radnje u doba najveće krize s kojom se susrela zemlja nešto što je lažno i naručeno, a da je poželjno braniti počinitelje sumnjivih radnji. Ohrabruju riječi kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere „Respiratori“, te poručuju da ih neće omesti u daljnjem istraživanju ove i drugih afera", navode iz Društva novinara BiH.

Također, kolege iz Fokusa, kako je priopćilo Društvo novinara BiH, najavljuju da će prijaviti slučaj policiji kako bi se otkrilo tko stoji iza lažnih profila s kojeg se objavljuju ovi sadržaj. Od organa za provođenje zakona očekujemo da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih.

Kopirati
Drag cursor here to close