Akcija

Priprema za izbore u Mostaru: Upoznajte kako glasati elektronski

Akcija promocije elektronskog glasanja i neophodnosti provođenja izbora u Mostaru provodit će se na frekventnim mjestima u Mostaru, na Sveučilištu, Univerzitetu, Trgu Musala i Rondou.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2020. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Platforma za progres kao jedan od svojih programskih ciljeva zagovara uvođenje elektronskog glasanja kao najefikasnije mjere za sigurno i pravedno sprovođenje izbornog procesa.

Uzimajući u obzir činjenicu da se u Mostaru izbori ne provode već 12 godina, Platforma za progres i Gradski odbor Mostar Platforme za progres, odlučili su da akciju promocije elektronskog glasanja i neophodnosti provođenja izbora u gradu na Neretvi, upravo započnu u Mostaru, u petak, 28. veljače u periodu od 9 do 12 sati.

Ova akcija provodit će se na frekventnim mjestima u Mostaru, na Sveučilištu, Univerzitetu, Trgu Musala i Rondou.

Ovo je dio šire kampanje koju će GO Platforme za progres Mostar, realizirati u sljedećim danima s ciljem upoznavanja građana i građanki Mostara sa elektronskim glasanjem, principima Platforme za progres i dokumenta kojeg će GO Platforme za progres Mostar predstaviti javnosti kao rješenje za dugogodišnji politički problem u Mostaru početkom ožujka, poručili su organizatori. 

Kopirati
Drag cursor here to close