Svečano dočekani u Živinicama

Pripadnici OS BiH uspješno okončali mirovnu misiju u Afganistanu

45 pripadnika Pete pješadijske brigade OS BiH uspješno su okončali sudjelovanje u mirovnoj misiji ''Odlučna podrška'' u Afganistanu.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2019. u 18:30 Fena
Pripadnici OS BiH uspješno okončali mirovnu misiju u Afganistanu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanost dočeka Pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz mirovne misije u Afganistanu upriličena je u ponedjeljak na lokaciji vojarne i zračne luke ''Dubrave'' u Živinicama.

Svečanom dočeku nazočili su čelnici vojnog i diplomatskog zbora, predstavnici međunarodnih snaga u BiH, civilnih vlasti, kao i obitelji vojnika koji su proteklih šest mjeseci bili u mirovnoj misiji u Afganistanu.

45 pripadnika Pete pješadijske brigade OS BiH uspješno su okončali sudjelovanje u mirovnoj misiji ''Odlučna podrška'' u Afganistanu. Pokazali su visok stupanj spremnosti za sve zadatke koji su bili postavljeni pred njih.

Zapovjednik Operativne komande OS BiH general-bojnik Radovan Ilić kazao je kako se mora konstatirati da je sustav njihovih priprema za misiju izuzetno dobar i dovodi do ovakvih rezultata da se misija, zadatci, popis osnovnih zadataka misije u potpunosti izvrše.

Zapovjednik Pješadijske jedinice OS BiH kapetan Haris Zolj je ocijenio da je dobro iskustvo za svakog pripadnika OS BiH da sudjeluje u operacijama podrške miru.

Svojim zalaganjem, radom, trudom i profesionalizmom, pokazali su da ni u čemu ne zaostaju za vojnicima modernijih i naprednijih vojska u svijetu.

Zapovjednik 5.pbr OS BiH brigadir Emir Kliko je kaza da je na ponos svim građanima BiH da su misiju izvršili na najbolji mogući način, uz pohvale svih njihovih koalicijskih partnera i zapovjednika koji su im bili pretpostavljeni u misiji.

Među 45 sudionika u mirovnoj misiji bile su i četiri žene. Kažu da im je boravak u Afganistanu bio veliko životno i profesionalno iskustvo.

 

Ovom prilikom pročitane su i naredbe o dodjeli nagrada i pohvala istaknutim pojedincima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli uspješno realiziranoj misiji jedinice. Nakon obraćanja, zapovjednik pješadijske jedinice OS BiH iz sastava 5.pbr, je zapovjedvniku Operativne komande OS BiH predao zastavu Bosne i Hercegovine koju su dostojno nosili tijekom misije.

Kopirati
Drag cursor here to close