Nove odredbe FSCZ-a

U Federaciji donesena odluka o prisilnoj izolaciji

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od dana donošenja ove naredbe.
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas 30. ožujka održana 11. izvanredna sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ) kojom je predsjedavala Jelka Milićević.

S ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusa (Covid-19) na području F BiH, na donesena sjednici FSCZ analizirane su do sada donesene mjere, razmatrane buduće i donijeta jedna nova naredba o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produžena.

Ovom naredbom zadužuju se kantonalni tožeri civilne zaštite da, u suradnji s kantonalnim kriznim stožerima ministarstava zdravstva, kantonalnim ministarstvima unutarnjih poslova, kantonalnim upravama policije, kantonalnim inspekcijskim organima, osiguraju objekte i uvjete za prinudnu izolaciju s potrebnim sanitarnim, zdravstvenim i drugim uvjetima boravka osoba za koje je određena mjera izolacije. Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od dana donošenja ove naredbe.

Načelnik FSCZ Fahrudin Solak informirao je članove Stožera o aktivnostima na  dezinfekciji javnih površina u Konjicu i Jablanici kao početku sistematske dezinfekcije gradova u FBiH koje izvodi FUCZ i jedna je od mjera u borbi protiv širenja zaraze korona virusa (Covid – 19). 

Kopirati
Drag cursor here to close