Suđenje

Primanje mita: Državni službenik na sudu zbog Porsche Cayenne

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 11:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Državnog tužiteljstva, počelo je suđenje službeniku Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Šefkiji Dacića koji se tereti za primanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici koju je pročitala tužiteljica Merisa Nurkić je navedeno da je Dacić od 20. studenog do 2. prosinca 2016. godine kao vođa Carinskog referata graničnog prelaza Karakaj, u više navrata od osobe kojoj je zbog carinskog prekršaja oduzeto skupocjeno vozilo Porsche Cayenne, tražio i uzeo različite iznose novca i pogodovao da se vozilo vrati, priopćeno je.

Oštećeni nije upravljao vozilom kada je oduzeto, a optuženi mu je rekao da će automobil vratiti, ali da će ga to “koštati”, te je uzeo iznos od 100 maraka, navodi se u optužnici. Dacić je potom, kako se navodi, pozvao kolegicu kako bi se prekršajni postupak oko vozila završio.

“Nazvao je oštećenog i rekao mu da se ne može tako završiti i da treba dati još novca. Rekao mu je i da ‘treba počastiti kolegicu preko koje je tražio da se postupak završi i tražio je 200 maraka”, dodala je tužiteljica.

Dacić je potom, kako stoji u optužnici, krajem svibnja prošle godine rekao da će osobno otići u Tuzlu te je tražio 200 eura i 100 maraka, a taj iznos su kod njega pronašle ovlaštene službene osobom prilikom pretresa.

“Da je Šefkija Dacić počinio kazneno djelo na način kako je to opisano u optužnici, Tužiteljstvo će dokazati saslušanjem svjedoka, stručnih osoba koje su vršile analizu mobitela, listing poziva i simuliranog otkupa, vještaka, te materijalnom dokumentacijom”, navela je tužiteljica u uvodnoj riječi.

Dacićev branitelj Senad Bilić kratko je dodao da Odbrana neće iznosi uvodnu riječ u ovoj fazi postupka.

Nastavak suđenja je zakazan za 7. srpnja kada je predviđeno saslušanje prvih svjedoka Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close