Priprema

Prikupljaju se podaci za tužbe protiv organizatora skupa 'Pravda za Davida'

Banja Luka je imala i veliku indirektnu štetu, pa i zbog velikog broja otkazivanja dolazaka gostiju u grad u vrijeme novogodišnjih praznika.
Vijesti / Flash | 16. 01. 2019. u 13:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Banja Luka prikuplja sve elemente za podnošenje tužbi protiv organizatora prosvjeda "Podrška Pravdi za Davida", koji su 30. prosinca prošle godine spriječili održavanje novogodišnjih koncerta - potvrdio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić. 

Potrajat će, kaže, izvjesno vrijeme dok se prikupe svi neophodni podaci, ali se od tužbi ne odustaje. 

''Mi smo u fazi pripreme svih elemenata za podnošenje tužbi za naknadu štete. Policija vodi svoju istragu nezavisno od nas i već su dolazili da od nas traže izjave i određene podatke šta je sve Grad planirao i šta se sve događalo'', rekao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

Naglasio je da je neosporno da je Grad imao štetu, i direktnu i indirektnu. 

''Direktna je ona materijalna, plaćena bina koja nije iskorištena'', dodao je on. 

Banja Luka je imala i veliku indirektnu štetu, pa i zbog velikog broja otkazivanja dolazaka gostiju u grad u vrijeme novogodišnjih praznika. 

''To je indirektna šteta koju su pretrpili ugostitelji i hotelijeri, trgovina i druge grane koje su vezane. Reputacijska šteta je puno veća, što ćemo više mjeseci, ali i godina morati da otklanjamo slike koje su otišle iz grada i koje će odbijati nove goste da dolaze u grad'', naveo je Radojičić. 

Ranije je najavio da će se organizatori skupova od 30. prosinca naći pod tužbama od nekoliko milijuna maraka.


Kopirati
Drag cursor here to close