Program

Prijetnje direktorici na BH Radiju

Iz Udruženja upozoravaju na sam korijen ovakvih nedopustivih pojava, a to je, navodi se, ''kontinuirana kultura govora mržnje prema srpskom narodu, koja se tolerira od nadležnih organa i cjelokupne javnosti u FBiH...''
Vijesti / Flash | 17. 07. 2020. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje novinara Republike Srpske najoštrije je osudilo prijetnje upućene direktorici programa BH Radija 1 Pejki Medić i njezinoj obitelji, te je od nadležnih organa zatražilo da pronađu i kazne počinitelje.

Iz Udruženja upozoravaju na sam korijen ovakvih nedopustivih pojava, a to je, navodi se, ''kontinuirana kultura govora mržnje prema srpskom narodu, koja se tolerira od nadležnih organa i cjelokupne javnosti u FBiH, posebno u vrijeme komemoracije u Potočarima''.

"Ukazujemo i na ponavljajuću kampanju dijela medija iz FBiH protiv svih srpskih kadrova na BHRT-u koji su se pokušali suprotstaviti širenju vjerske i nacionalne mržnje za novac svih građana, a koja se služi krajnje netočnim podacima i pogrdnim kvalifikacijama Srba i Republike Srpske", ističe se u priopćenju Udruženja.

Udruženje novinara Srpske zahtijeva da se kolegama u FBiH prije svega omoguće radni uvjeti bez straha za fizičku sigurnost, a zatim i da nadležni organi počnu sankcionirati govor mržnje u federalnim medijima.

"Takav način izvještavanja, odnosno huškanja publike, jeste i osnovni krivac i pokretač ovakvih prijetnji te, ukoliko se na njih ne reagira, mogućih fizičkih napada", navodi se u priopćenju.

Iz Udruženja podsjećaju da su se direktorica programa BH Radija 1 Pejka Medić, članovi upravnog odbora BHRT-a Ljubomir Zuber i Dejana Šarenac obratili pisanim putem generalnom direktoru i dvojici članova Upravnog odbora BHRT-a, identificirajući govor mržnje prema srpskom narodu plasiran od Memorijalnog centra Potočari i tražeći da se s takvom praksom prestane.

"Sadržaj je emitiran u programu BH Radija 1, a za njegovu objavu nisu konsultirane nadležne osobe", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close