FGU

Prijavite svoje pravo na nekretninama

Vijesti / Flash | 13. 09. 2017. u 05:53 FGU

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskoj općini Trebimlja u Općini Ravno da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Čapljini.

U sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usuglašavanja podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Čapljini je dana 26.07.2017. godine, pokrenuo javnom objavom proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

S tim u vezi, još jednom pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskoj općini Trebimlja u Općini Ravno da prijave svoja prava na nekretninama, a najdalje do 25.09.2017. godine.

Prijave se vrše u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Čapljini, na adresi: Ul. Zrinsko frankopanska b.b., Čapljina, svakim radnim danom od 09:00 do 14:00 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem upozoravamo da ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provodiće se bez naplate sudske takse.

Kopirati
Drag cursor here to close