Manja mogućnost poplava

Prestanak padalina: Normaliziraju se razine vodostaja

Slično je i sa drugim rijekama Miljackom, Bosnom i Jalom, koje su također u opadanju ili stagnaciji na pojedinim dijelovima svoga toka.
Vijesti / Flash | 19. 05. 2019. u 09:30 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smanjene količine padalina ili njihov potpuni prestanak uzrokovao je pad vodostaja rijeka u Bosni i Hercegovini, javlja agencija Anadolija.

Tako je razina rijeke Une u Bihaću u odnosu na subotu opao za dva centimetra i iznosi 56 centimetara sa tendencijom daljnjeg pada. Inače, kritična točka za rijeku Unu je 100 centimetara.

U padu je i razina rijeke Sane koja je u Sanskom Mostu na razini od 206 centimetara. Kritična točka za rijeku Sanu iznosi 380 centimetara.

Slično je i sa drugim rijekama Miljackom, Bosnom i Jalom, koje su također u opadanju ili stagnaciji na pojedinim dijelovima svoga toka.

U proteklom razdbolju inače, najviše kiše ponovno je zabilježeno u Krajini, ali ni blizu u odnosu na padaline koje su registrirane u proteklim danima, piše Anadolija.

Naime, najviše padalina registrirano je u Sanskom Mostu i to 16 litara po metru kvadratnom što je znatno manje nego ranijih dana kada je bilo registrirano i više od 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Slabijih padalina bilo je i na području Banja Luke, Bijeljine, Bjelašnice, Bosanskog Novog, Čemerna, Gradačaca, Ivan-Sedla, Livna, Mostara, Neuma, Nevesinja, Prijedora, Sarajeva, Sokoca, Tuzle i Zvornika.

Kopirati
Drag cursor here to close