Članstvo u NATO-u

Prepucavanje u Srpskoj zbog plakata NATO-a

Vijesti / Flash | 01. 12. 2016. u 19:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skoro mjesec dana širom BiH postavljeni su billboardi koji propagiraju članstvo BiH u NATO, a tko se u Ministarstvu obrane suglasio da odobri da na njima bude i oznaka Oružanih snaga BiH, zamjenik ministra odbrane Boris ?erinićne zna.

Istina, mada je njegovo obraćanje naznačeno u pozivu, jučer ?erinića nije bilo na konferenciji za novinare Ministarstva obrane povodom 11 godina OS BiH, ali je "jedinstvo na putu ka NATO-u" ponovo izraženo.

Čekao je, kaže, na poziv RTRS da uloži prigovor, mada su NATO billboardi za građane Republike Srpske neprijatno podsjećanje na kolovoz i rujan 1995, godine, dok je to za ?erinića samo kampanja, piše RTRS.

?erinić se usudio i da NATO kampanju uporedi s reklamnom kampanjom coca-cole koji je kaže za BiH od iste važnosti, jer coca-cola narušava zdravlje građana...

Smije li u jedinom ministarstvu koje zbog značaja ima dva zamjenika biti neobaviješten i davati olake odgovore, pitanje je na koje odgovara Dušanka Majkić, član Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH.

''To je neozbiljno, volonterski porediti coca-colu sa bacanjem bombi na stanovništvo Republike Srpske. Oni ne razumiju zašto je Ministarstvo obrane jedino koje ima dva zamjenika. Nije to slučajno, niti da se SDS uhljebi tamo'', kaže Dušanka Majkić.

Dok je obrana pozicije Republike Srpske u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti BiH diskutabilna, federalni dužnosnici i o pitanju članstva u NATO-u jasno su određeni.

''Treba nam jedinstvo i vjerujem da ćemo ga ostvariti po cjenu da jedni druge čekamo'', kaže Sead ?usić, zamjenik ministra obrane BiH.

Čekanje se, sudeći po službenim stavovima Republike Srpske neće isplatiti, ma kako tumačili nečinjenje imenovanih dužnosnika u izvršnoj vlasti BiH, poput ?erinićevog inertnog odnosa ka pronatovskoj kampanji.

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kaže da je to očito neka vrsta propagande, te da oni koji su radili treba da vide na koji način su to napravili.

Kopirati
Drag cursor here to close