Bakir o 'malininim respiratorima'

'Preplaćeni su, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti'

One je rekao da je očigledno da su urađene "neke greške, neka preplaćivanja, u odnosu na neki respirator koji nije čemu ali radi svoj posao".
Vijesti / Flash | 09. 05. 2021. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDA Bakir Izetbegović, komentirajući takozvane "malina respiratore" rekao je da "taj respirator očito nije neka klasa, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, a ne možete pješke".

"I koliko on vrijedi u takvoj situaciji kad može vas i vašu obitelj spasiti", upitao je Izetbegović.

One je rekao da je očigledno da su urađene "neke greške, neka preplaćivanja, u odnosu na neki respirator koji nije čemu ali radi svoj posao".

"Dakle, dobio je europski certifikat, ispitan je u europskim laboratorijama, dobio je certifikat Verlaba u BiH. Zatim je predan institucijama koje su trebale respiratore. Ti respiratori su radili i nikakav problem nisu pravili. Oni ne mogu velike količine izbaciti, 50 litara u minuti i slično, ali mogu tih 10, 20 litara koje treba 90 posto pacijenta. I to je otprilike priča o respiratorima", rekao je Izetbegović sinoć za MTV Igman, prenosi Klix.

Dodao je da to "nije osobito dobar respirator, preplaćen je, ali radi dio posla koji je neophodan u ovoj sitauciji".

"Premijer Fadil Novalić je namjerno gurnut u tu čitavu situaciju, to je politički jedan proces. Novalić sasvim sigurno nije korumpiran čovjek", rekao je Izetbegović.

Video: Izetbegović o respiratorima i drugim temama

 

Kopirati
Drag cursor here to close