1960. - 2017.

Preminuo Srećko Hrkać, zapovjednik Vatrogasnog društva Široki Brijeg

Srećko Hrkać je prije svega bio ljudska veličina te odličan i predani vatrogasac i spašavatelj
Vijesti / Flash | 05. 12. 2017. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik Vatrogasnog društva Široki Brijeg Srećko Hrkać preminuo je u utorak, 5. prosinca 2017. godine, u 2.00 sata nakon kraće bolesti u 57-godini života.

Srećko Hrkać je prije svega bio ljudska veličina te odličan i predani vatrogasac i spašavatelj koji je unatoč svojoj teškoj bolesti dežurao u vatrogasnom domu na Zorićevini te čak išao i na intervencije. U jednom razgovoru kazao mi je da mu je na poslu u vatrogasnom domu puno lakše i da ga to ispunjava te je unatoč bolesti uvijek govorio da se bori koliko može, osmijeh s lica mu nikada nije silazio.

Dugogodišnji zapovjednik širokobrijeških vatrogasaca godinama se borio za poboljšanje uvjeta rada i opreme njegovih kolega. U svibnju je dočekao interventi pick-up koji su vatrogasci dobili od Vlade ŽZH i Uprave civilne zaštite ŽZH, a dugoobećavano navalno vozilo, nažalost, zbog svoje smrti, nije dočekao. 

Vrijedi istaknuti i njegov odnos prema medijima - uvijek i u svim situacijama, čak i dok se borio s opakom bolešću, javljao se na mobitel i rado nam davao informacije. Kada bi tijekom razgovarali doznali da mu je u tom trenutku teško zbog bolesti, željeli smo prekinuti poziv i ne ometati ga, no inzistirao je na tomu da budemo u kontaktu i uvijek se zahvaljivao na praćenju rada vatrogasaca. Ovo je samo jedan od dokaza koliko je bio predan svomu poslu i zvanju.

Posljednji ispraćaj Srećka Hrkaća kreće u srijedu, 6. prosinca, u 15.00 sati ispred Gradske mrtvačnice u širokobriješkom naselju Klanac dok će obitelj sućut primati od 14.00 sati. Pokop će se obaviti na groblju Mekovac. 

Iskrenu sućut obitelji pokojnog Srećka Hrkaća i njegovim kolegama vatrogascima upućuje redakcija portala Bljesak.info.

Nek' ti je laka zemlja i počivao u miru Božjem!

Kopirati
Drag cursor here to close