Provedena anketa?

Portal ozbiljno tvrdi: Milijun Bosanaca dolazi u BiH u slučaju rata

Portal Ljepota islama, kojeg na Facebooku prati oko 100.000 ljudi objavio je da je provedena velika anketa u dijaspori i da je skoro milijun mladića spremno doći u BiH.
Vijesti / Flash | 24. 02. 2018. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina bosanskih mladića iz Kolna uradila je veliku anketu širom zemalja Europske unije, obuhvaćajući malo više od milijun Bosanaca svih vjerskih skupina, s pitanjem bi li se vratili u Bosnu u slučaju rata, objavio je portal Ljepota islama tvrdeći i kako je provedena velika anketa u dijaspori koja potvrđuje ove navode..

''Preko 980.000 osoba iz 11 zemalja EU reklo je da bi se istog trenutka vratilo u Bosnu braniti svoje domove i bosanski narod. Samo 11.000 ispitanih je reklo da bi se priključilo vojsci RS, dok su svi ostali izjavili da bi se priključili u bosansku armiju te da bi sa sobom u Bosnu donijeli novac'', tvrdi portal Ljepota islama.

''Ovaj nevjerojatan podatak'', navodi dalje portal, ''s obzirom da u dijaspori ima preko 2 milijuna Bosanaca u 34 zemlje svijeta, govori da bi jedna polovina ponovno bila spremna stati na put agresiji''. 

''Dosta njih je izjavilo da oni borci koji su branili Bosnu tijekom devedesetih sada mogu mirno spavati ili ići u dijasporu jer će se oni vratiti da brane državu. S obzirom da ova dijaspora koja je anketirana nije sudjelovala u prošlom ratu, osjećaju potrebu iskazati se u slučaju novog, prenosi ovaj portal. Mladići su proputovali preko 30 gradova širom EU i anketirali sve velike bosanske zajednice'', tvrdi Ljepota islama.

Inače, ''zveckanje'' u BiH počelo je u predizbornim okršajima lidera pa je tako Bakir Izetbegović, gostujući na HRT-u, rekao kako neće biti trećeg entiteta bez rata, a nabavka 2.500 puški za policiju Republike Srpske izazvalo je salve komentara o tome kako BiH i Balkan opet ključaju. 

I ranije je, podsjećamo, bilo ''poziva'' na rat a  umirovljeni general Armije BiH Atif Dudaković u lipnju je prošle godine u jednom govoru rekao kako bi svi Bošnjaci stariji od 17 trebali kupiti opremu.

PREKO MILION BOSANACA IZ DIJASPORE, NAJAVILO DOLAZAK U BIH DA BRANE SVOJE DOMOVE U SLUČAJU RATA

TRESE SE SRPSKA: Video koji je ponukao BH dijasporu da se vrate i brane BiH (VIDEO) Preko milion Bosanaca iz dijaspore, najavilo dolazak u BiH da grane svoje domove u slučaju rata Grupa Bosanskih mladića iz Kelna uradila je jednu ogromnu anketu širom zemalja Evropske unije obuhvatajući malo više od milion Bosanaca svih vjerskih skupina, pitanjem da li bi ste se vratili u Bosnu u slučaju rata.

Iako se ne zna tko stoji iza navedene objave i portala, portal Raskrinkavanje.ba, koji se bavi razotkrivanjem lažnih vijesti tvrdi kako zna tko stoji iza Ljepote Islama

''Portal je povezan s istoimenom Facebook stranicom koja broji preko 92.000 pratetelja. Na portalu kao ni Facebook stranici nisu dostupni apsulutno nikakvi podaci o istom.

Sufix linka navedene Facebook stranice glasi "/muhibapezic".

Daljom pretragom na Facebook-u dolazimo do privatnog profila navedene Muhibe Pezić koja dijeli sadržaje objavljene na ovoj stranici, iz čega možemo zaključiti da je ista administrator navedene stranice.

Google pretragom ovog imena dolazimo do još zanimljivih činjenica. Naime, na portalu http://zivi-zdravo.net/, autorica svih članaka je upravo Muhiba Pezić'', navodi se.

Unatoč ovim navodima i činjenici da se radi o manipulaciji ozbiljnom temom, nitko od odgovornih nije poduzeo ništa.

Kopirati
Drag cursor here to close