Služba za poslove sa strancima

Preko 15.000 migranata zatražilo azil u BiH

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da je broj ilegalnih migranata "drastično smanjen", a da oni koji se pojavljuju ne žele da ostanu na ovom prostoru.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2018. u 12:44 Srna
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima do sada je u BiH registrirala 16.518 migranata, a namjeru za azil izrazilo je njih 15.451, rekao je Srni direktor Službe Slobodan Ujić.

Ističući da azil nije nikome dodijeljen i da se kontinuitet ulaska migranata u BiH nastavlja, Ujić je rekao da primarnu ulogu u njihovom smještaju ima Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i da je sve spremno da vojarna Ušivak u općini Hadžići od sljedećeg tjedna primi migrante.

On je naveo da je smanjen broj migranata u Unsko-sanskoj županiji, gdje ih je bilo između 4.000 i 4.500, a sada ih je od 1.500 do 2.500.

"Nama je najvažnije da imamo veći izlazak migranata iz BiH nego ulazak, a to se događa posljednjih nekoliko mjeseci", rekao je Ujić i podsjetio da je najveći pritisak migracije rijekom Drinom od Bratunca do Janje i manji dio preko Višegrada.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da je broj ilegalnih migranata "drastično smanjen", a da oni koji se pojavljuju ne žele ostati na ovom prostoru.

Mektić je 23. rujna rekao da je u BiH evidentirano 14.969 migranata, da je namjeru za azil izrazilo 13.958, ali je zahtjev za azil podnijelo svega njih 399.

Kopirati
Drag cursor here to close