Nastavak uskoro

Prekinuta sjednica Zastupničkog doma

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 18:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je u 19 sati, prije početka razmatranja materijala s oznakom ,,povjerljivo˝, koji je posljednja točka dnevnog reda.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Šefik Džaferović informirao je poslanike da će sjednica biti nastavljena 5. srpnja, za kada je najavio održavanje još jedne sjednice Doma.

Zastupnički dom danas je održao dvije sjednice. Na prvoj su zastupnici razmatrali Informaciju o stanju pravosuđa u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, materijal Ministarstva pravde BiH.

Na dnevnom redu druge sjednice, između ostalog, našao se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Zastupnički dom je razmatrao i principe Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač zastupnik Denis Bećirović, kao i Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, koji je predložila Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close