Na prijedlog Kluba Hrvata

Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić povukao je iz procedure predloženi zakon o financijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji.
Vijesti / Flash | 27. 05. 2021. u 16:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuo je sjednicu na prijedlog Kluba Hrvata nakon što je premijer Federacije BiH Fadil Novalić povukao iz procedure predloženi zakon o financijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji.

Izaslanicima je prema dnevnom redu ostalo da se izjasne o Prijedlogu zakona o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, nacrtima zakona o Razvojnoj banci Federacije i zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju.

Također, Prijedlogu odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva financija - Porezna uprava FBiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi.

Izaslanici će u nastavku ove sjednice, čiji će datum biti naknadno zakazan, razmatrati odluku o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o financiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realizaciju Projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede, kao i odluku o prihvatanju zaduženja po ugovoru između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prijevoz Sarajevo dio 3.

Također, razmatrat će odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode te odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

Kopirati
Drag cursor here to close