izvanredna sjednica

Predsjedništvo BiH traži informacije o špijunskoj aferi

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je na 15. izvanrednoj sjednicu zatražilo od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine da u roku od tri dana Predsjedništvu Bosne i Hercegovine dostavi sveobuhvatnu informaciju
Vijesti / Flash | 18. 03. 2019. u 20:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je na 15. izvanrednoj sjednicu zatražilo od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine da u roku od tri dana Predsjedništvu Bosne i Hercegovine dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Raspravu u Predsjedništvu BiH o navodnoj aferi je odmah nakon njezina izbijanja prošlog tjedna najavio bošnjački član Šefik Džaferović.

Hrvatska SOA odlučno je odbacila tvrdnje dijela medija iz BiH koje je podupro i ministar sigurnosti Dragan Mektić da su njeni pripadnici regrutirali pripadnike radikalnih islamskih skupina iz BiH i nagovarali ih da u njihova sjedišta donose i skrivaju oružje koje bi potom temeljem dojava otkrila policija, javlja Hina.

Medijska i Mektićeva teza bila je kako je ta operacija trebala poslužiti ne bi li se opravdale ranije tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u BiH borave tisuće potencijalnih terorista.

Kao jedan od umiješanih u tu akciju prozvan je i hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić.

Kopirati
Drag cursor here to close