Posjeta Turskoj

"Merhaba asker" za Dodika u Ankari

Nakon intoniranja himni, predsjednik Turske Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravili su pripadnike počasne garde uz tradicionalni pozdrav "Merhaba asker".
Vijesti / Flash | 16. 03. 2021. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix.ba / Predsjedništvo BiH u Turskoj

Članovi Predsjedništva BiH započeli su službenu posjetu Turskoj, a nakon niza obavljenih sastanaka, Komšić, Džaferović i Dodik sastali su se i sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine dočekani su uz najviše vojne počasti, a sastanku je prethodila uobičajena ceremonija koja je počela svečanim intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Turske.

Nakon intoniranja himni, predsjednik Turske Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravili su pripadnike počasne garde uz tradicionalni pozdrav "Merhaba asker", prenosi Klix.ba.

Nakon svečanog dijela, predsjednik Erdogan pozdravio se i sa preostalim članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem nakon čega su se povukli u predsjedničku palaču na razgovore i sastanke.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarat će danas u Ankari sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za poboljšanje suradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima što se odnosi i na autocestu Sarajevo - Beograd.

Kopirati
Drag cursor here to close