Sjednica u Sarajevu

Macron može u posjetu BiH, a Đukanović ne

Dodik je kazao da se nisu doticali “problematičnih” tema na sjednici.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisam se suglasio s dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini, izjavio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik novinarima nakon redovne sjednice Predsjedništva.

Kazao je da se nisu doticali “problematičnih” tema, ali je dodao da nije dao suglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića u službenu posjetu BiH, “imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori”, prenosi BHRT.

Predsjedništvo BiH je na osmoj, redovnoj sjednici donijelo odluku da će pozvati predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Također, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se s veleposlanicima zemalja Europske unije, a razgovaralo se o napretku zemlje na putu ka pridruživanju Uniji.

Predsjedništvo BiH će sudjelovati i na Summitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Središnje i Istočne Europe, te je primilo k znanju Agendu za suradnju Inicijative Kine i 17 zemalja Središnje i Istočne Europe za razdoblje 2021.- 2025.

Prihvaćen je i poziv generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antόnija Guterresa za sudjelovanje na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za sudjelovanje na Summitu lidera u povodu obilježavanja dvadesete godišnjice utemeljenja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvaćanju Ugovora o financiranju Koridora Vc – Središnji dio, između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke.

Kopirati
Drag cursor here to close