Dogovor

Predsjednik Srbije prije kraja mandata dobio novu funkciju

Vijesti / Flash | 16. 05. 2017. u 15:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalno Vijeće za suradnju sa Rusijom i Kinom, koje c´e u sljdećem mandatu voditi Tomislav Nikolic´, službeno c´e biti osnovano ovog tjedna, piše Sputnik. Prema potvrđenim saznanjima Sputnika, to vijeće će biti osnovano na redovnoj sjednici Vlade Srbije.

Odlazeći predsednik Srbije c´e preuzeti novu dužnost čim u lipnju primopreda dužnost šefa države novoizabranom predsjedniku Aleksandru Vučic´u, prenosi B92.

Prema informacijama Sputnika, Nacionalno vijeće bit c´e zaduženo za strateško, ali i operativno održavanje i jačanje cjelokupnih veza sa Moskvom i Pekingom — političkih, ekonomskih, infrastrukturnih, energetskih, trgovinskih, kulturnih…

Sputnik još piše da su se Nikolic´ i Vučic´ dogovorili da se osnuje Vijeće, a još se samo čeka povratak aktualnog premijera i buduc´eg predsjednika Srbije iz Pekinga.

'Večernje novosti' su također nedavno objavile da bi Tomislav Nikolić po isteku mandata 30. svibnja trebao da pređe na novu funkciju, odnosno da ide na čelo Nacionalnog vijeća za suradnju sa Rusijom i Kinom.

Kopirati
Drag cursor here to close