Suvremene žene

Registriran predmet protiv suca zbog komentara o šamaru ženama

Sudac Blagojević za BIRN BiH kaže kako je to što je rekao na suđenju bila konstatacija, a ne vrijednosni sud.
Vijesti / Flash | 20. 01. 2021. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nekoliko medija prenijelo kako je sudac Milan Blagojević na jednom od suđenja kazao da ''suvremene žene nemaju razumijevanja za šamar'', Ured disciplinskog tužitelja (UDT) registrirao je predmet, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).
 
Blagojević, sudac Okružnog suda u Banjoj Luci, prema izvještajima medija sa suđenja Branislavu Stanivukoviću, optuženom za ubojstvo svoje izvanbračne supruge, kazao je kako ''suvremene žene nemaju razumijevanja da se svađa između muškarca i žene može završiti šamarom, pa je bio iznenađen da je [svjedokinja] imala razumijevanja za tako nešto''.
 
Iz UDT-a su za BIRN BiH potvrdili da su po službenoj dužnosti registrirali predmet u vezi sa medijskim objavama.
 
Sudac Blagojević za BIRN BiH kaže kako je to što je rekao na suđenju bila konstatacija, a ne vrijednosni sud.
 
On je pojasnio da je svjedokinja, koja je bivša supruga optuženog, na pitanje javnog tužitelja da li ju je tukao prvo odbijala da odgovori, “da bi potom dodala da je možda i zaslužila, da je kriva”.
 
“Meni je to bilo iznenađujuće. Onda sam ja pitao: ‘S obzirom da suvremene žene nemaju razumijevanje za šamar, kako vi imate razumijevanje za to?’, i pitao da li ju je tukao”, kazao je Blagojević.
 
“Nisam ja rekao da nije dobro što nemaju razumijevanje”, rekao je Blagojević, dodajući kako on to nije ni pomislio, a kamoli izgovorio.
Kopirati
Drag cursor here to close