Potvrđeno

Predmet protiv Gordane Tadić

Iz Ureda disciplinskog tužitelja za BHRT poručuju da su po službenoj dužnosti registrirali predmet protiv Gordane Tadić, i to na osnovu medijskih navoda, te da više informacija za sada ne mogu da daju.
Vijesti / Flash | 18. 08. 2020. u 20:44 BHRT
Registriran predmet protiv Gordane Tadić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gordana Tadić treba podnijeti ostavku, poruka je to zastupnika SDA iz državnog parlamenta, nakon što je ''Oslobođenje'' objavilo navode da je glavna tužiteljica od države naplatila naknadu troškova stanovanja za stan u kome, navodno, nije ni živjela.

Tužiteljstvo BiH sve je demantiralo, ali je, zbog tih informacija, reagirao i Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

Iz Ureda disciplinskog tužitelja za BHRT poručuju da su po službenoj dužnosti registrirali predmet protiv Gordane Tadić, i to na osnovu medijskih navoda, te da više informacija za sada ne mogu da daju. Pojedini mediji su objavili da je glavna tužiteljica tužila državu i dobila presudu na osnovu koje joj je isplaćeno više od pet tisuća maraka po osnovu troškova stanovanja, a da, iako je imala ugovor o zakupu stana, u njemu nije stanovala. Tužiteljstvo BiH negiralo je sve navode o korupciji, a Gordana Tadić najavila je tužbe za klevetu.

Iz Suda BiH kratko odgovaraju da je Gordana Tadić kao parnična stranka registrirana u četiri predmeta protiv države, te da su sva četiri okončana. Ne navode o kojim predmetima se radi. Klub zastupnika SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine ekspresno je reagirao. Od glavne tužiteljice traži da hitno oslobodi fotelju.

Iz HDZ-a se za sada nisu oglašavali. Nije prvi put da SDA traži ostavku ili smjenu Gordane Tadić. Prije nekoliko mjeseci od VSTS-a su tražili da pokrene proceduru njene smjene i to zbog pritvaranja federalnog premijera Fadila Novalića, što su ocijenili kao politički motiviran potez. Sukob na relaciji SDA-HDZ u pravosuđu tinja neko vrijeme, a kako se spekulira u pravosudnim krugovima, dosta je neslaganja oko vođenja istraga i procesuiranja predmeta koji su pod reflektorima javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close