'Pošteno'

Predmet Lutka: Tužiteljstvo došlo i do Duške Jurišić

Vijesti / Flash | 12. 01. 2016. u 18:25 K.K:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je jučer ujutro uhićen Bakir Dautbašić, kadar SBB, tajnik Ministarstva sigurnosti BiH i kandidat za državnog ministra, istraga o ovom slučaju donosi neke nove, šokantne detalje.

Naime, tijekom istrage saslušano je nekoliko osoba a Slobodna Bosna piše kako je jedna od saslušanih i Duška Jurišić, urednica TV programa Federalne TV i dugogodišnja urednica emisije Pošteno.

Jurišić je, kako se saznaje, saslušana zbog umiješanosti u slučaj uticanja na svjedoke u predmetu Naser Kelmendi koji se vodi pred Sudom u Prištini. Riječ je, dakako o pritisku na Azru Sarić, svjedokinju Tužiteljstva, bivšu djevojku Ramiza Delalića Ćele koja je sa njim bila u vezi kada je Delalić likvidiran.

Prema još nepotvrđenim navodima, Jurišić se sumnjiči da je, uz Dautbašića, pritiskala sarajevsku županijsku tužiteljicu Dalidu Burzić da otvori istragu protiv Sarićeve zbog njene navodne odgovornosti u slučaju smrti Sabahudina Hukare u sarajevskom Kliničkom centru.

Na taj se način Sarićevu pokušalo potpuno diskreditirati kao svjedoka. Duška Jurišić odnedavno je vrlo bliska SBB-u, odnosno, bliska Sehadi Kolenović, dugogodišnjoj savjetnici Sulejmana Tihića a sada Fahrudina Radončića.

Na Federalnoj TV je javna tajna kako su Jurišić i urednica magazina Mreža Elma Kazagić bliske Radončićevoj političkoj stranci. Štoviše, Kazagić je bila Radončićeva savjetnica u vrijeme dok je obavljao dužnost ministra sigurnosti BiH. Iz kabineta je potjerana nakon svega desetak mjeseci (ne)rada i vratila se na javni servis kao urednik-producent, što je skandal nezabilježen bilo gdje.
Jer samo na FTV-u kadrovi mogu, nakon političkog imenovanja, ponovo obavljati uredničke dužnosti. A Kazagić nije jedini takav primjer u ovoj kući.

Jurišić i Kazagić se već mjesecima spominju kao kadrovi SBB za rukovodeće pozicije na FTV. Kazagić se vidi na mjestu urednice Informativnog programa a Jurišić na mjestu direktora umjesto odlazećeg Džemala Šabića, piše Slobodna Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close