ACCOUNT u Tužiteljstvu BiH

Predano 1300 pojedinačnih kaznenih prijava protiv Tegeltije

Iz ACCOUNT-a su također priopćili da je u proteklom razdoblju sakupljeno i 200 online prijava protiv predsjednika VSTV-a.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Antikorupcijske mreže ACCOUNT predali su danas u prostorije Tužiteljstva BiH u Sarajevu 1300 pojedinačnih kaznenih prijava protiv predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije.

Iz ACCOUNT-a su također priopćili da je u proteklom razdoblju sakupljeno i 200 online prijava protiv predsjednika VSTV-a.

Podsjećamo, Antikorupcijska mreža ACCOUNT je krajem lipnja u Sarajevu i drugim bh. gradovima organizirala javno potpisivanje kaznenih prijava protiv Milana Tegeltije, a građani su tom prilikom pozvani da svojim potpisom daju doprinos borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u pravosuđu Bosne i Hercegovine., javlja BHRT.

Podsjetimo, Predsjednik VSTV-a, krovne pravosudne institucije u BiH Milan Tegeltija našao se u centru pravosudnog skandala, nakon što je gospodarstvenik iz Velike Kladuše objavio snimku kako inspektoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marku Pandži daje novac, dok mu Pandža na snimku govori da će tim novcem „potkovati“ predsjednika VSTV-a Tegeltiju, kako bi on utjecao da Tužiteljstvo Kantona Sarajevo što prije uzme u rad kaznenu prijavu koju je Alešević podnio protiv više osoba, računajući i visokorangirane političare iz Bosne i Hercegovine. Na snimku se vidi kako Alešević razgovora s Tegeltijom u jednom ugostiteljskom objektu, a nakon toga i s Pandžom.

Kopirati
Drag cursor here to close