Potkivanje

Pred OHR stigao konj Milan

Aktivisti su poručili da će ispred OHR-a izvršiti obred potkivanja konja.
Vijesti / Flash | 08. 06. 2019. u 11:08 Bljesak.info
Kopirati

Pred zgradu Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH aktivisti udruženja "ReStart" danas su, kao odgovor na aferu "Potkivanje", doveli konja kojeg su nazvali Milan, prenosi Klix.

Aktivisti su poručili da će ispred OHR-a izvršiti obred potkivanja konja.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovakav potez odlučili su nakon odluke Prvostepene disciplinske komisije koja je 3. lipnja odbacila disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije.

Video: 

Aktivisti udruženja "ReStart" poručili su kako nakon ove odluke jedino OHR može reagirati na očigledan primjer korupcije u bh. pravosuđu dodajući da je stupanj korupcije u pravosudnom sistemu ogroman.

Od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka traže da iskoristi svoje ovlasti i reagira te opravda ulogu međunarodne zajednice u našoj zemlji.

Inače, Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH podnio je jučer žalbu na odluku Prvostupanjske disciplinske komisije u disciplinskom postupku protiv Milana Tegeltije. Odbacivanjem tužbe je odbačen i zahtjev za suspenziju predsjednika VSTV-a.

O aferi "Potkivanje" izvještavali su i svjetski mediji poput uglednog njemačkog lista Die Tageszeitung, a koji je uputio žestoke kritike na račun članova VSTV-a koji su jednoglasno podržali svog predsjednika.

Kopirati