Potkivanje

Pred OHR stigao konj Milan

Aktivisti su poručili da će ispred OHR-a izvršiti obred potkivanja konja.
Vijesti / Flash | 08. 06. 2019. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred zgradu Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH aktivisti udruženja "ReStart" danas su, kao odgovor na aferu "Potkivanje", doveli konja kojeg su nazvali Milan, prenosi Klix.

Aktivisti su poručili da će ispred OHR-a izvršiti obred potkivanja konja.

Na ovakav potez odlučili su nakon odluke Prvostepene disciplinske komisije koja je 3. lipnja odbacila disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije.

Video: 

Aktivisti udruženja "ReStart" poručili su kako nakon ove odluke jedino OHR može reagirati na očigledan primjer korupcije u bh. pravosuđu dodajući da je stupanj korupcije u pravosudnom sistemu ogroman.

Od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka traže da iskoristi svoje ovlasti i reagira te opravda ulogu međunarodne zajednice u našoj zemlji.

Inače, Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH podnio je jučer žalbu na odluku Prvostupanjske disciplinske komisije u disciplinskom postupku protiv Milana Tegeltije. Odbacivanjem tužbe je odbačen i zahtjev za suspenziju predsjednika VSTV-a.

O aferi "Potkivanje" izvještavali su i svjetski mediji poput uglednog njemačkog lista Die Tageszeitung, a koji je uputio žestoke kritike na račun članova VSTV-a koji su jednoglasno podržali svog predsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close