Operativni stožer

Pred izbore: Osim uništavanja izbornih plakata i verbalnih sukoba nema drugih narušavanja sigurnosti

Vijesti / Flash | 01. 10. 2016. u 13:02 M.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operativni stožer formiran u povodu osiguranja lokalnih izbora u BiH, a koji djeluje pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH (DKPTBiH), kontinuirano prati situaciju na terenu i poduzima sve neophodne sigurnosne, operativne i tehničke mjere kako bi izborni proces protekao u najboljem redu i u skladu s planiranom dinamikom.

Prema podacima kojima raspolažu bosanskohercegovačke policijske agencije u razmjeni s Interpolom, nisu zabilježene nikakve aktivnosti koje bi, eventualno, mogle utjecati na stanje sigurnosti, ili ugroziti izborni proces.

Kako je Feni kazao rukovoditelj Operativnog stožera Relja Kovač, ovo tijelo formirano je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a radi osiguranja predizborne kampanje, transporta glasačkih listića, odnosno izbornog materijala te neometanog izbornog procesa na sam dan glasanja 2. listopada.

Istaknuo je da su svi zadaci dosada izvršeni u skladu s utvrđenim planom, te da, osim slučajeva uništavanja izbornih plakata, verbalnih sukoba, odnosno narušavanja javnog reda i mira u manjem obimu koji su karakteristični za predizborni period, drugi incidenti nisu zabilježeni.

Kovač, nadalje, precizira da će sutra, na dan lokalnih izbora u BiH, pripadnici policije osiguravati sve izborne punktove, te da će nakon okončanja glasanja biti organizirana pratnja prilikom transporta izbornog materijala.

U Operativnom stožeru akcije "Lokalni izbori 2016", participiraju predstavnici svih bh. policijskih agencija, uključujući i Obavještajno-sigurnosnu agenciju - OSA-u i OSCE kao promatrača.

Operativni stožer formirala je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH radi koordinacije i praćenja realizacije zadataka iz nadležnosti institucija i policijskih tijela u BiH, odnosno podizanja nivoa sigurnosti uoči, tijekom i neposredno nakon provođenja lokalnih izbora u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close