Blizu kritične točke

Pred Bihaćem novi problem

BiH: Razina rijeke Une u Bihaću i dalje samo četiri centimetra ispod kritične točke
Vijesti / Flash | 04. 01. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog padalina zabilježenih prethodnih dana u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine nije došlo do značajnijeg poboljšanja stanja, pa je tako razina rijeke Une u Bihaću i dalje na četiri centimetra ispod kritične točke, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, razina rijeke Une u Bihaću iznosi 96 centimetara i ima tendenciju rasta. Inače, kritična točka za rijeku Unu u tom dijelu je 100 centimetara.

Istovremeno razina rijeke Une u Martin Brodu je 138 centimetara i ima blagu tendenciju pada.

U blagom padu u odnosu na prethodno razdoblje je i razina rijeke Sane. Njena visina u Sanskom Mostu iznosi 243 centimetra, a u Vrhpolju 209 i na oba lokaliteta ima tendenciju pada.

Inače, kritična točka za rijeku Sanu u Sanskom Mostu je 380 centimetara.

U blagom padu je i razina rijeke Miljacke (Ćumurija) koji iznosi 112 centimetara.

Razina rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) iznosi 193 centimetra i u blagom je padu, dok u Zenici iznosi 157 centimetara i stagnira.

Opao je blago i razina rijeke Jale u Tuzli koji iznosi 44 centimetra.

No, blagi pad razine rijeka Sane, Bosne, Miljacke i Jale mogao bi biti kratkotrajan s obzirom da se u idućim danima najavljuje novo nestabilno vrijeme s padalinama. To bi moglo uzrokovati njihov ponovni rast.

No, za sada su sve rijeke u svojim koritima i ne prijete izlijevanjima, osim rijeke Une u Bihaću koja ukoliko bude nastavila rasti vrlo brzo može dosegnuti kritičnu točku izlijevanja.

Kopirati
Drag cursor here to close