HSP dr. Ante Starčević

Pravaši se moraju ujediniti ali bez "promašenih političkih likova"

Vijesti / Flash | 15. 12. 2015. u 14:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo HSP dr. Ante Starčević BiH održalo je u ponedjeljak navečer redovitu sjednicu na kojoj se razgovaralo o daljnjim koracima koji vode ka ujedinjenju i okupljanju svih pravaša u jednu pravašku opciju što bi zaustavilo trend usitnjavanja hrvatskog biračkog tijela u Bosni i Hercegovini.

Kako je priopćeno iz HSP-a dr. Ante Starčević, ta je stranka ove godine uspješno okončala pregovore s Hrvatskom čistom strankom prava i Ujedinjenom Hrvatskom strankom prava što je rezultiralo dogovorom o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

HSP dr. Ante Starčević BiH je na sinoćnjoj sjednici donijela smjernice ka daljnjem ujedinjenju svih pravaša, ali je isto tako iskazano žaljenje što i dalje postoje pravaške opcije iz BiH i Hrvatske koje idu putem razbijanja pravaške scene u BiH.

„Nekada najjača pravaška stranka, a danas minorni HSP BiH je svojim saborom pokazao da su ljudi iz vrha ove stranke samo zarotirali stolice između sebe, držeći se daleko od ujedinjenja pravaša kojem teži HSP dr. Ante Starčević BiH. Apstraktnom saboru podleglo je i par jednočlanih stranaka koje se nazivaju pravašima, kao i HSP dr. Ante Starčević iz Republike Hrvatske. Vodstvo ove stranke potpisalo Sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji već sa nekoliko stranaka pravaškog predznaka posljednjih godina, ali očito nemaju namjeru ništa činiti po pitanju ujedinjenja svih pravaša“, navodi se u priopćenju.

Iz HSP-a dr. Ante Starčević BiH poručili su da se pravaši moraju ujediniti i to „bez promašenih političkih likova koji godinama koriste pravaško ime za stjecanje osobnog dobitka i probitka“.

Kopirati
Drag cursor here to close