Koronavirus u HNŽ-u

Osiguran dodatni medicinski kadar za Konjic

''Testirano je 45 osoba u protekla 24 sata - od toga sedam je pozitivnih, i to pet iz Širokog Brijega, jedan iz Konjica i jedan iz Ljubuškog''
Vijesti / Flash | 28. 03. 2020. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Testirano je 45 osoba u protekla 24 sata - od toga sedam je pozitivnih, i to pet iz Širokog Brijega, jedan iz Konjica i jedan iz Ljubuškog'', rekao je  Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

Također, Avdić je rekao da je trenutno pet osoba na respiratoru i to su teški slučajevi, a dvije osobe su u oporavku.

Zaražena je i jedna osoba iz Čitluka, rečeno je na konferenciji, ali nije kršila mjere samoizolacije.

Na konferenciji je posebna pozornost posvećena Konjicu i situaciji u ovom hercegovačkom gradu, odnosno stanju sa pandemijom obzirom na proslavu 'Igman' i sve veći broj zaraženih i manjak medicinskog kadra.

''Svjesni smo činjenice da je u Konjicu ozbiljna situacija i zato je izvješteno da se rade dodatni naporni da se osigura dodatni stručni medicinski kadar za Konjic'', kazao je Pavlović.

Govoreći o samoizolaciji i kršenjima, te novim rješenjima, Pavlović je dodao:

"U protekla 24 sata izdato je 31 rješenje o samoizolaciji. Do sada je izdato 1.400 rješenja o izolaciji, a MUP je uradio 830 kontola, gdje je ustanovljeno da je troje prekršilo izolaciju. Šestero je prekršitelja policijskog sata".

Foto: Bljesak.info / Avdić: Samo ostankom kući možemo se boriti protiv virusa

Na veliki broj novinarskih pitanja vezano za Konjic i situaciju u tom gradu, Pavlović je objasnio da je potrebna kordinacija na svim razinama i da se za stanje u ovom gradu treba obratiti stranci SDA.

''Mi sami se ne možemo obraniti bez razumjevanja sa višom razinom i sa susjedima. Što se događa u Konjicu treba pitati SDA koji su tamo na vlasti 30 godina, njih pitati što se događa u Konjicu'', kazao je Pavlović.

Nermin Avdić je dodao i kako jedino ostankom u kući, odnosno smanjivanjem socijanih kontakata može se pomoći i na taj način obraniti od virusa korona.

Kopirati
Drag cursor here to close