Nositelj funkcije

Poznato ime novog suca Vrhovnog suda Federacije

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je Svjetlana Milišić-Veličkovski na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 08. 05. 2018. u 17:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u utorak je na sjednici donio odluku o imenovanju nositelja pravosudne funkcije u Bosni i Hercegovini. 

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je Svjetlana Milišić-Veličkovski na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine. 

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda. 

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova. 

Novoimenovani nositelj pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. lipnja, priopćeno je iz VSTV-a BiH. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close