FBiH

Poznati članovi tima za nabavu cjepiva, među njima i infektologinja iz HNŽ-a

To je prvo tijelo koje će u ime Federacije BiH nabavljati cjepivo na osnovu direktnih pregovora s proizvođačima.
Vijesti / Flash | 08. 03. 2021. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas imena članova grupe za nabavu cjepiva nakon hitne sjednice Vlade.

"Donijeli smo zaključak da u četvrtak u 10 sati ova grupa preko Zavoda za javno zdravstvo dostavi prijedlog ugovora s cijenom, prometnikom, tipom cjepiva i količinom. S tim da smo donijeli u zaključku odluku da količina ne može biti veća od 400.000. To je dovoljan broj jer i dalje ne odustajemo COVAX-a i od programa Europske unije. To je ta okvirna količina do koje oni mogu ispregovarati i da cijena toga ne bude preko 12 milijuna jer toliko sad imamo u budžetu. To su ograde i ograda je datum, četvrtak u 10 sati", rekao je Novalić.

Riječ je o odluci Vlade FBiH koja je donesena u petak.

To je prvo tijelo koje će u ime Federacije BiH nabavljati cjepivo na osnovu direktnih pregovora s proizvođačima.

Predsjednik Ad hoc tijela bit će Davor Pehar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Članovi tijela za nabavku cjepiva su još Sanja Čustović (Ministarstvo zdravstva FBiH), Vesna Alagić (Ministarstvo zdravstva FBiH), Mirsad Kacila, (Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH), Sanja Škuletić-Malagić (šefica ureda premijera ŽS), Alma Kadić (pomoćnica ministra za zdravstvenu zaštitu u ŽS), Blaško Topalović (Zavod za javno zdravstvo TŽ) i Svjetlana Grgić (specijalistica infektologije iz HNŽ).

Stručne i administrativno-tehničke poslove ovog tima vršit će Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Ad hoc tim za pregovore s proizvođačima cjepiva će razmotriti sve ponude i putem Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sjednicu Vlade FBiH, zakazanu za četvrtak, 11. ožujka 2021. godine, dostaviti Prijedlog ugovora o nabavi cjepiva s odabranom kompanijom.

Zaključeno je da kompanija koja nema ugovor s proizvođačem cjepiva ne može biti dobavljač za Federaciju BiH.

Vlada je premijera Federacije BiH danas ovlastila da, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, potpiše pisma namjere za nabavu cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close